Picture of testimonial author

"Zgodba je izredno vezana na naš čas in družbeno situacijo."

"Zmajevo deklico sem prebrala čuječe in z nasmehom na ustnicah. Vsak grižljaj je bil sočen in nasiten. Zanimivo mi je, da me sploh ni presenetilo, da je zgodba izredno vezana na naš čas in družbeno situacijo. Ima močno sporočilo, za vse nas, ki želimo slišati in razumeti, da v vsakem od nas ždi zmaj, naše resnično bistvo. Lahko ga prebudimo le sami, ko stopimo na lastno življensko pot. Zgodba naj v vsakem posamezniku prebudi notranjo moč in iskro, da iz življenja naredi Življenje. Nič ne more odtehtati tega, da odideš s tega sveta z mislijo, da si živel v skladu s seboj in da je zaradi tvojega doprinosa svet lepši ter da bi vse še enkrat ponovil. Zagotovo lahko rečem, da sta Mateja in Hai na poti ustvarjanja lepšega sveta."
Rating: 5 stars
Nadja Pfeifer
Arhitektka
Picture of testimonial author

"Knjiga je tako zelo dobrodošla za naše čase, za vse čase."

"Knjiga je zelo lepa, berljiva in ganljiva. Dovolj pravljična, in še vedno 'poučna', tako zelo dobrodošla za naše čase, za vse čase. Priti domov. Pravzaprav oditi, da pridemo. Da na koncu dojamemo, da nam ni treba odhajati, kajti smo že tam. Biti."

Rating: 5 stars
Maja Gal Štromar
Pisateljica in igralka
Picture of testimonial author

"Sooča se z realno ogroženostjo sodobnega sveta in človeštva."

"Ponoči kar nisem mogel odložiti branja Zmajeve deklice in danes dopoldne sem jo prebral do konca. Je res lep opis primera individuacije, ki jo lahko tako uspešno prehodijo le najpogumnejši in najbolj ljubeči. Vključuje mnoga spoznanja psihologije in psihoanalize jungovske smeri, kakor tudi globoke duhovne in mistične izkušnje. Sooča se z realno ogroženostjo sodobnega sveta in človeštva, ki je nujno potrebno zdravljenja: tako človek kot narava. Kljub pravljičnim rešitvam pa daje upanje, da bo človek, če bo v svojih globinah odkrival svetlobo oz. svojega zmaja, našel pot do bolj človeškega in svetlejšega sveta, hkrati pa začutil tudi svojo presežnost v poslanstvu, s katerim je bil postavljen v ta svet. Menim, da se veliko tega lahko dogaja tudi na našem psihoanalitičnem kavču, seveda odvisno od tega, do kakšnih globin svoje biti se pacient upa spustiti in koliko si je pripravljen vzeti od tega, kar mu psihoanalitična situacija ponuja, zlasti dober psihoanalitikov odnos. Čestitam vama za tako lepo pravljico, ki je hkrati uresničevanje prerokbe, da lahko postane človek več od tega, kar se kaže na zunaj."
Rating: 5 stars
Janko Bohak
Klinični psiholog in psihoterapevt
Picture of testimonial author

"Nujno je, da se narava in človeški duh spet globoko objameta."

"Zmajevo deklico sem prebral v enem zalogaju. Bravo, napisala sta brezčasno in globoko izčiščeno zgodbo, še posebej živo prav za ta čas, ko se bo skozi čisto dušo prerodil svet, ali pa nas ne bo več. Nujno je, da se narava in človeški duh spet globoko objameta, kot utrujena prijatelja, ki sta se našla po trudni, dolgi poti."

Rating: 5 stars
Primož Bizjan
Ljubitelj in poznavalec narave
Picture of testimonial author

"Bila sem ganjena do solz."

"Ob prebiranju Zmajeve deklice sem bila ganjena do solz. Toliko modrosti je v njej, predstavljenih na zelo slikovit in preprost način. Čudovita je, čisto me je prevzela."
Rating: 5 stars
Ema Weixler
Facilitatorka neformalnih izobraževanj in vodja mednarodnih projektov
Picture of testimonial author

"Počutim se, kot bi bila knjiga napisana prav zame in verjamem, da ta občutek vzbudi v mnogih bralcih."

"Prečuta noč je za mano. Zmajeva deklica me ni spustila, dokler nisem obrnila njene zadnje strani. In sem tako zelo zadovoljna, mirna in srečna. Tvoja Zmajeva deklica je moja. Sem jaz, je ti. Tudi v meni zmaj nikoli ne spi. Počutim se, kot bi bila knjiga napisana prav zame in verjamem, da ta občutek vzbudi v mnogih bralcih. Hvala!"

Rating: 5 stars
Darja Gruden
Vsestranska ustvarjalka
Picture of testimonial author

"Ko nas duša nagovarja, je pomembno prisluhniti njenemu klicu in mu slediti."

"Čestitke za izjemno zasnovo knjige, sporočila duhovnega sveta in smernice, ki nas vodijo po poti osebne rasti, višjega zavedanja in razsvetljenja. Navdušila nas je in tudi druge želimo motivirati za njeno branje, odkrivanje smisla bivanja v svetlobi in ljubezni ter uresničevanje poslanstva. Zato bomo imeli v okviru našega društva bralno - debatni večer z Zmajevo deklico. Ko nas duša nagovarja, je pomembno prisluhniti njenemu klicu in mu slediti. Zmajevo deklico bi jo lahko brala vsak dan znova, ker sem dojela najgloblje bistvo njenega sporočila. V društvu izvajamo številne programe, tudi z namenom omogočanja psiho-socialne pomoči posameznikom in skupinam. Vajino knjigo bomo priporočili kot odlično domače gradivo za vse generacije in pomoč ljudem v stiski."
Rating: 5 stars
Đurđa Braje
Predsednica društva FOKUS KRŠKO
Picture of testimonial author

"Odlomke sem udeleženkam delavnice brala kot del procesa samoraziskovanja."

"Vajina pravljica je otvorila pravljične večere, ki so del vsakega modula mojih delavnic Moj celostni prstni odtis. Odlomke iz Zmajeve deklice sem udeleženkam brala kot del procesa samoraziskovanja. Izjemna globina in modrosti, ki so zapisane v njej, so bile idealne iztočnice za poglobitev in potrditev procesa udeleženk. Knjiga se je tako lepo vklopila, da je prav noro. Hvala, da sta jo napisala. Z veseljem ljudem povem zanjo, informacije o dobrih stvareh je treba širiti."

Rating: 5 stars
Nena Veber
Coachinja in mentalna trenerka
Picture of testimonial author

"ZMAJEVA DEKLICA V MENI"

"Dež in spet dež. Kot da nebo joče in jaz jočem z njim. Sivina in spet sivina. Kot da je siva tudi moja duša in neba modrina. Oblaki in spet oblaki. Kot da so za vedno pokrili mene in sonce. Žalost in spet žalost. Kot da se je zagrizla v sivi dan in v moje srce. Kaj naj naredim? Pa se spomnim na Zmajevo deklico. Prvič sem jo prebrala v dobri uri. Hitela sem brati, ker me je zanimalo, kaj je na 109-ih straneh, saj je na zadnji strani napisano: »In kmalu je nekdo, prav poseben nekdo, zavzel prostor v Tiinem srcu. Bil je to tisti moški, ki jo je držal za roko, ko je po dolgem, izpolnjenem življenju poslednjič izdihnila in postala svetloba v obliki zmaja ...« In danes sem jo spet brala. Počasi. Zelo počasi. S solzami v očeh, v svetlobi aprilskega sonca, na modrini neba brez konca. In nekdo me je držal za roko … Prišel je k meni iz Dežele počitka, bil je kot »šepet, ki se oglasi preden začneš razmišljati«, bil je kot svetloba, »sonce, ki vedno vzide v najtemnejši uri«, in rekel mi je tiho, brez glasu: »Čeprav me ne moreš videti, sem vedno tu.« Šla sva skupaj daleč, skozi Neskončni gozd najinih spominov, prav do izvira Reke mehkobe, v soju sončne svetlobe, vsak s svoje strani, da bi spoznala in sprejela globoko resnico na Drevesu enosti. Skozi Oko sva pogledala nazaj v svetlobo prehojenih poti življenja in v obraz prihodnosti - brez strahu zame in zate brez trpljenja. Brala sem. In začutila sem tišino v sebi in neskončno polje miru - kot Zmajeva deklica. Pogledala sem naravnost v oči strahu, bolečini in žalosti, samoti in osamljenosti in našla zase darilo, ki je pomembno, »če si ga le upaš odpreti in pogledati vanj, v vseprežemajoči svetlobi popolne sprejetosti«. Mrači se. Dan odhaja. Nebo je modro. Jutri bo lep dan. Zdaj skupaj čakava večer. In sanje. Vem, da spet prišel boš vanje ..." (posvečeno ljubljenemu možu, ki je še ne dolgo tega za vedno zaspal, v odlomek so lepo vtkana sporočila in kraji iz Zmajeve deklice )
Rating: 5 stars
Ester Srdarev
Upokojenka
Picture of testimonial author

"S svojim sporočilom se dotakne sleherne duše."

"Zmajeva deklica je milo lepa pravljica, ki je ogrela moje srce. S svojim sporočilom se dotakne sleherne duše. Všeč mi je preprostost pripovedovanja in toplina, s katero je napisana. Podarjam jo odraslim in vsem je takoj pri srcu. In jo moje prijateljice podarjajo naprej drugim, povzročila je lepo sestrsko štafeto. Ni lepšega, kot brati pravljice samemu sebi in svojim najljubšim, velikim in majhnim. Pokukajte v Zmajevo deklico z odprtim srcem in to bo dobilo krila. Ker bo verjelo, da lahko uresniči svoje sanje in leti. Hvala vama za ZMAJEVO DEKLICO!"

Rating: 5 stars
Manca Košir
Novinarka in publicistka
Picture of testimonial author

"S pomočjo te knjige bi mladi in odrasli bolj spoštovali naravo in svojo notranjo moč."

"Knjiga se mi zdi čudovita. Če bi jo bralo več mladih, bi se jim mišljenje spremenilo. Mislim tudi, da bi mladi in odrasli bolj spoštovali naravo in svojo notranjo moč. Ta knjiga ti lahko zelo pomaga, kot na primer kralju (kakšen je bil prej in kakšen potem), saj vedno več ljudi misli samo nase. Priporočam jo veliko mladim."
Rating: 5 stars
Julija Konstantinović Ornik
Šestošolka
Picture of testimonial author

"Sin kar ni mogel odvrniti pozornosti od nje."

"V knjižnjici smo si pred kratkim izposodili knjigo Zmajeva deklica. Sin ima 11 let in kar ni mogel odvrniti pozornosti od nje. Prebral jo je s takšnim navdušenjem, da je težko povedati. V današnji poplavi digitalnih medijev je težko zadržati njegovo pozornost. Tako da... vso pohvalo obema! Pričakujemo še kakšno knjigo."

Rating: 5 stars
Iztok Bobić
Slikar
Picture of testimonial author

"Zgodba spodbuja, osmišlja, opogumlja."

"Zmajeva deklica je krasna. Redko je možnost, da preberem kaj na dušek, a tisto popoldne sem legla in jo pogoltnila ... Zgodba lepo teče, jezik je izpiljen, tako je preprosta, globoka, sporočilna in lepa. Spodbuja, osmišlja, opogumlja!"
Rating: 5 stars
Lučka Lešnik
Dolgoletna odgovorna urednica časnika Šolski razgledi
Picture of testimonial author

"Želim si, da bi bila knjiga izbrana za bralno značko."

"Zmajeva deklica je ena lepših pravljic. Polna univerzalnih modrosti, ki so se prelile skozi vaju in preko zgodbe dosegle nas, bralce. Je potovanje navznoter, k svojemu Zmaju. Zgodba je čudovito vpeta v naravo, ki nas ves čas nagovarja. Nesla jo bom v šolo, v kateri učim. Pokazala jo bom naši knjižničarki, ki ima posluh za te stvari, in ostalim učiteljem. Želim si, da bi bila knjiga izbrana za bralno značko. "

Rating: 5 stars
Katja Premrl
Učiteljica
Picture of testimonial author

"Knjiga ima v sebi vse pomembne sestavine duhovne rasti."

"Knjiga ima v sebi vse pomembne sestavine duhovne rasti, na primer, oditi na pot, upoštevati znamenja na njej in poslušati intuicijo, ostati sam in se zlomiti, videti stvari v drugačni luči, ne pustiti se zmesti mislim, biti sočuten, ne zatirati jeze, soočiti se s strahom, biti to kar si ... Zgodbo lahko berem tudi kot priročnik za duhovno rast, a ker je pravljica, ki uporabi simbole, me nagovarja na mnogih nivojih, ne samo na razumskem. Prebrala sem jo že trikrat in vsakič se me je močno dotaknila."
Rating: 5 stars
Tina Rudolf
Teologinja
Picture of testimonial author

"Čudovita pravljična ubeseditev procesa individuacije."

"Zmajeva deklica je čudovita pravljična ubeseditev procesa individuacije, o katerem je govoril globinski psiholog C. G. Jung. Gre za proces iskanja psihične sinteze oziroma psihične celovitosti, kot je to strokovno pojasnil. Pravljični dogodki, opisani v knjigi, so simbolne podobe notranjih stanj duše, ki se v hrepenenju po lastni izpolnjenosti podaja na tvegane pustolovščine, dokler ji ne uspe polno zaživeti svojega poslanstva. Knjigo sem hčerki Sofii podarila za šesti rojstni dan in od takrat sva jo prebrali že večkrat. Pred spanjem jo vzameva v roke, prebereva poglavje in se nato v pogovoru še dolgo dotikava večne dušne modrosti, ki seva iz zgodbe. Še posebej mi je všeč, da je glavna junakinja deklica, zaradi česar se hčerka z zgodbo še bolj poistoveti."

Rating: 5 stars
Tina Ban
Doktorica sociologije
Picture of testimonial author

"S pomočjo prijaznega zmaja se je deklica naučila, kako biti sama v jami."

"Pravljica mi je bila zelo všeč, ker je bila tako zanimiva. Ne samo to, kako je deklica s pomočjo dobrih ljudi iskala zmaja, še posebej mi je bilo všeč to, kako se je učila poslušati svoj notranji glas. S pomočjo prijaznega zmaja se je naučila tudi veliko drugih stvari, npr. kako biti sama v jami ali kako zdraviti ljudi."
Rating: 5 stars
Sofia Ban
Prvošolka
Picture of testimonial author

"Že dolgo nisem prebrala nekaj tako zelo lepega."

"Že dolgo nisem prebrala nekaj tako zelo lepega. Knjigo sem prebrala na mah, a bo za vedno ostala v meni. Dotaknila se je moje duše, me navdala z mirom, toplino, svobodo. Priklicala mi je solze radosti in optimizma."

Rating: 5 stars
Nataša Kogoj
Avtorica knjige Vožnja v svobodo
Picture of testimonial author

"Zgodba ima res potencial, da nekega dne zaživi tudi na platnih kinodvoran."

"Vajina pravljica je čudovita, navdihujoča, magična. Od začetka do konca sem jo bral z občutkom ganjenosti. Če bi imel znanje, možnosti in ekipo, bi iz nje naredil celovečerni animirani film. Sta že pomislila, da bi jo ljudem približala še na tak način in jo predstavila komu, ki se profesionalno ukvarja z animiranim filmom? Jaz bi z njo ciljal visoko. Če se jo prevede v angleščino, bi veljalo poskusiti srečo pri japonskih ustvarjalcih risanih filmov Princess Mononoke in Spirited Away, saj ima Zmajeva deklica kar nekaj vzhodnjaškega pridiha. Ali pa pri irskih ustvarjalcih filmov Secret of Kells in Song of the Sea. Po vsebini se lahko takoj postavi ob bok vsem tem, zato bi jaz ciljal na velike priznane studie. Super je, da je prišla na svet v knjižni obliki, ampak res ima potencial, da nekega dne zaživi tudi na platnih kinodvoran."
Rating: 5 stars
Miha Vlaj
Igralec
Picture of testimonial author

"Branje je bilo enkratno doživetje."

"Neskončna hvala za vajino ganljivo pripoved. Uživala sem, jokala, se smejala, bila blažena, skratka, branje je bilo enkratno doživetje, saj sem požirala vsako črko, besedo, predvsem pa energijo svoje duše ... in našla sem svojega zmaja."

Rating: 5 stars
Mateja Perme
Učiteljica tujih jezikov
Picture of testimonial author

"Toplo priporočam vsem, ki so na poti prebujenja."

"Hvala za čudovito in preroško zgodbo, ki se me je globoko dotaknila in me preobrazila. Toplo priporočam vsem, ki so na poti prebujenja."
Rating: 5 stars
Tanja Šket Bele
Psihoterapevtka
Picture of testimonial author

"Nad knjigo sem zelo navdušen."

"Nad knjigo sem zelo navdušen. Lep način, da otrokom začneš prikazovati zakonitosti življenja, za stare mačke pa je simpatičen opomin, če so med vsakdanjim življenjem pozabili, za kaj se pravzaprav gre."

Rating: 5 stars
Marko Zubalič
Gimnazijski učitelj
Picture of testimonial author

"Knjiga je primerljiva z Alkimistom, Jonatanom Livingstonom galebom in Malim princem."

Rating: 5 stars
Bojana Pavlič
Založnica
Picture of testimonial author

"Idealna je, da jo preberejo že osnovnošolci in ponotranjijo določene nauke."

"V pravljico so tako lepo ovite življenjske resnice, da se mi zdi čudovita popotnica za otroke. In seveda za vse druge, prav zares je primerna za vse generacije. Upam, da jo uvrstijo na bralno značko, idealna je, da jo preberejo že osnovnošolci in ponotranjijo določene nauke, nekaj let pozneje pa jo preberejo še enkrat in takrat v njej najdejo še globlje pomene."

Rating: 5 stars
Ana Ptičar
Prevajalka
Picture of testimonial author

"Zgodba spodbuja refleksijo in rast."

"Resnično prekrasna zgodba! Ima vse potenciale nove klasične pripovedi, ki jo bodo mnogi vzljubili. Vsebinsko je močna in prežeta s svežino, dotakne se človeških modrosti in ravno prav je pravljičnosti in skrivnosti. Pa tudi jezik je zelo lep. Vse misli v knjigi so mi zelo blizu, še zlasti pa odmik v jamo, ki je gotovo najtežji korak – kako v iskanju resnice prisluhniti sebi. Zgodba spodbuja refleksijo in rast , zato jo bom z veseljem priporočila mnogim prijateljem."
Rating: 5 stars
Lili Saje
Ilustratorka
Picture of testimonial author

"Zgodba me je na mehek, prijazen način prisilila v razmislek o mojem življenju."

"Zmajeva deklica je zgodba, ki bralca vsrka vase. A se ne ustavi le pri bralskih užitkih. Ponuja veliko več. Ko je deklica na zmajevem hrbtu poletela v višave, je mene odneslo v globine. Zgodba me je na mehek, prijazen način prisilila v razmislek o mojem življenju. Priporočil bi vsem: preberite Zmajevo deklico, poiščite svojega zmaja in našli boste samega sebe. Vajina deklica mora na zmajevih krilih poleteti v širni svet, onkraj meja Slovenije. Prepričan sem, da se bo to tudi zgodilo."

Rating: 5 stars
Zoran Knežević
Pisatelj
Picture of testimonial author

"Jaz sem začarana!"

"Zrcalo odraslim in fantazijski svet otrokom, ali pa ravno obratno. Časovno in prostorsko univerzalno, vedno in povsod aktualno. Zmajeva deklica bi morala biti risanka, predstava ali celo film. Čudovit material za vse zvrsti, kulture in starosti. Jaz sem začarana!"
Rating: 5 stars
Daša Zidar
Prevajalka

Deli svoj vtis o knjigi

Kontaktiraj naju in z veseljem ga bova objavila!
Svoje mnenje lahko napišeš na email: mateja_hocevar@yahoo.com